Waterlekkage of gaslek?
Solv lost het op

Laat hieronder je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op

  Bij spoed? Stuur een whatsapp of bel

  Zacht water dankzij een waterontharder

  Krijg je vaak een melding van je huishoudelijke apparaten dat je moet ontkalken? Heb je last van een droge huid? Of zou je graag minder tijd willen besteden aan schoonmaken? Voor al deze vragen is er één simpele oplossing: zacht water.

  ‘Betekent een waterontharder minder hard schrobben tijdens een badkamerpoetsbeurt? Die wil ik!’

  Voordelen van een waterontharder

  Een waterontharder haalt kalk- en magnesiumdeeltjes uit het water en dat levert je gegarandeerd zacht water op. De voordelen op een rij:

  • Enorme reducering van kalkaanslag
  • Beter voor een gevoelige huid; minder kans op huidirritatie
  • Minder shampoo, zeep, was- en schoonmaakmiddelen nodig
  • Snellere overdracht van koud naar warm water
  • Bescherming van waterleidingen
  • Minder slijtage aan bad- en douchethermostaat

  Doordat kalk uit het water is gefilterd, blijven douchekoppen, zeefjes en kranen langer mooi. Huishoudelijke apparaten als waterkokers, koffiezetapparaten, vaatwassers en wasmachines hebben een langere levensduur, doordat er nauwelijks kalkaanslag op het verwarmingselement komt. Ook kleding blijft langer mooi, omdat de stof door zacht water minder snel slijt.

  Met een waterontharder heb je geen wasverzachter meer nodig: zacht water zorgt er namelijk voor dat je kleding zachter blijft

  Goed voor milieu én portemonnee

  Dat een waterontharder je waterleidingen, bad- en douchethermostaat beschermt tegen kalkaanslag, is natuurlijk heel fijn. Maar hij helpt je ook milieubewuster te leven. Zo geeft zacht water veel meer schuim dan hard water bij verzorgingsproducten (zoals zeep en shampoo), was- en reinigingsmiddelen. Mooi meegenomen, want hierdoor heb je aanzienlijk minder nodig per was- of schoonmaakbeurt. Daarnaast verbruik je minder energie omdat een waterontharder de overbrenging van koud naar warm water optimaliseert.

  Zacht water kan zorgen tot een reducering van wel vijftig procent op zeepproducten en schoonmaakmiddelen!

  Hoe werkt een waterontharder?

  Solv verzorgt installatie en onderhoud van Pentair-waterontharders die werken met ionisatie. Het harde water stroomt vanuit de leiding door een cilinder. In die cilinder bevinden zich bolletjes van kunsthars. Kalk en magnesium kleven aan die bolletjes en blijven in de cilinder achter. Het zachte water stroomt vervolgens verder naar de leiding in jouw huis.

  Waar blijft die kalk dan eigenlijk?

  De cilinder in de waterontharder waar de kalkdeeltjes in achterblijven, moet natuurlijk ook worden schoongemaakt. Bij een waterontharder van Pentair gebeurt dat automatisch via regeneratie. Eens in de zoveel tijd vindt er een soort zoutspoeling plaats, waarbij de harsbolletjes worden schoongemaakt en de kalkresten via de afvoerleiding worden weggespoeld. Het enige wat je hoeft te doen, is af en toe wat zoutkristallen bijvullen in het reservoir.

  Onderhoud verlengt de garantietermijn

  Laat je Solv naast de installatie ook het jaarlijks onderhoud van de waterontharder verzorgen? Dan verleng je hiermee automatisch de garantie op de waterontharder met drie jaar. Bovendien krijg je na ieder onderhoud, uitgevoerd door Solv twee zakken reinigingszout cadeau.

  Waterontharder, ook iets voor jou?

  Meer weten over onze Pentair-waterontharders? Wij adviseren graag welke oplossing het beste werkt in jouw specifieke woonsituatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.